tisdag 21 december 2010

Liv i luckan - 21:a December 2010

Sista arbetsdagen för i år och en resdag till Gällivare där jag ska fira jul med min mormor och morfar. I denna tid skrivs många listor, både på saker att göra och till tomten och lucka 21 fylls därför med listor av annat slag med syfte att få dig att byta perspektiv.

* Komplimangslista
Skriv ner alla komplimanger du får och då menar jag ALLA (dvs om någon säger, tack det var snällt när du håller upp dörren). Du får även gärna skriva ner komplimanger från dig själv och till dig själv. Vi har en tendens att minnas kritik men glömma komplimanger. Men jag vill att de fastnar nånstans och om du börjar skriva dem på papper så fastnar de i alla fall där. Det handlar inte om att andra måste tala om för dig vad som är bra med dig men varför inte spara på godbitarna.

* Det här har jag gjort lista
Skippa att göra listan för den lämnar bara dåligt samvete. Skriv ner vad du gjort och då kanske även vardagliga saker som att gå ut med soporna. Se allt du gör under dagarna istället för det som inte blev gjort.

* Framstegslista
Skriv ner framsteg du gör. Det kan handla om saker du gör annorlunda, situationer du tacklar på ett annat sätt än du brukar, träningsframsteg eller framsteg på annat sätt. Vi gör alla framsteg hela tiden men det är lätt att se det man inte klarar istället för tvärtom. ALLA framsteg räknas, inte bara de stora när vi uppnår något. Om du vill sluta röka räknas att du tvekar innan du tar cigaretten ur paketet. Om du uppmärksammar dina framsteg så förstärker du dem.

Jag är en listlotta men jag har faktiskt sett över vilken typ av listor jag vill hålla levande, och det är ju det som är så bra. Man kan bestämma själv hur man gör.

Ha det bra! Imorgon när jag vaknar är jag i en annan del av landet och kl 9,06 kliver jag av tåget i Gällivare och möter min älskade morfar. Kärlek.

/Vida

3 kommentarer:

 1. Åh, tack för goda tänkvärda tankar. Undra om jag ska börja med komplimang- eller framstegslistan..Ha en skön helg/Eva

  SvaraRadera
 2. Härligt inspirerande inlägg som får mina grå att arbeta ännu mer aktivt. Jag är i ett kaos och behöver förmodligen vara det en stund. Försöker hitta tillit till processen och dina ord är alltid en hjälp
  Stor fin kram
  Emma
  (psst...skickar ett mail. Blev plötsligt NYFIKEN :)

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen