fredag 17 december 2010

Liv i luckan - 17:e December 2010

Min morgonpromenad inleddes med pulsande i nyfallen snö och snöflingor som vilade över hela mig. En av dagens höjdpunkter utgjordes av en latte i vinterns famn och en annan höjdpunkt var när bloggen blev omnämnd under rubriken länkkärlek hos Creative Sapmi.

I lucka nummer 17 vill jag lyfta fram ett uttryck från kreativ insikt som jag tycker omfattar det som verkligen är viktigt i livet:

Älska den du är, det du gör och dem du lever nära - det är allt!

Läs meningen igen och känn efter. Hur blir/är livet om vi lever så? Vilken skillnad tror du att det gör i vardagen och i ett längre perspektiv? För mig har det blivit som en riktlinje, det är där jag vill vara. Fundera också vad är din riktlinje i livet? Finns det något ordspråk/uttryck som du vill följa eller som påminner dig om det du tycker är viktigt? Dela det gärna i en kommentar.

Jag vill även återigen tipsa om att kreativ insikts bildspel som finns på deras hemsida är fantastiska när det gäller att varva ner, påminnas om klokheter och ta en stund för sig själv. De är vackra, vilsamma, insiktsfulla och alldeles underbara.

Ett annat uttryck som Cloudberrie delat med mig som också omfattar det jag tror gör en stor skillnad i livet är nedanstående:

Så låt oss leva livet väl, skratta ofta och älska mycket. Då blir jorden till en trevligare plats för oss alla tror jag.

Tack för en härlig dag! Imorgon väntar en ny med nya stunder att ta tillvara på.

/Vida

2 kommentarer:

 1. Hej mina fina storstadsprinsessa med rötterna i dalajorden och sinnet fullt av kärlek:)

  Tack för de orden
  exakt dom behövde jag idag

  Älska den du är, det du gör och dem du lever nära - det är allt!
  Kram fina

  SvaraRadera
 2. Jag brukar också sätta mig vid ett av Kreativs bildspel....Har du någon erfarenhet av deras meditations-skivor? Har aldrig mediterat till något sådant men tänkte prova.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen