söndag 5 december 2010

Liv i luckan - 5:e December 2010

Snön vilar på trädens grenar och breder ut sitt täcke över den frusna marken. Vinterlycka en söndagsmorgon i December. I bloggens julkalender har vi kommit till lucka nummer 5 som handlar om att sätta upp mål och riktning i livet.

Du skulle aldrig beställa en taxi och sätta dig i om du inte visste såväl ursprungsadress men framförallt destination. Du skulle inte sätta dig i och säga att åk till ett trevligt ställe nära vattnet. Det skulle ju kunna hända att du kom nånstans som var bättre än du tänkt dig men jag tror sannolikheten är större att du hamnade nånstans som kanske inte motsvarade dina förväntningar (och eventuellt efter en omväg som gjorde att taxametern tickade på lite extra). Men vissa lever planlöst och tror att livet händer dem. Delar av livet gör just det och då är det bra att arbeta på sin acceptans men i min värld är det viktigt att fundera över vad man vill och vart man vill (och inte vad man vill bli av med eller undvika).

Istället för att fokusera på att man inte vill stressa så kanske man ska fundera över hur livet känns om man är lugn och känner att man har den tid man behöver och det inte är hela världen om man inte hinner något man förutsatt sig. Om du inte trivs på ditt jobb, fundera ut vad det är du vill till. Hur känns det när du är där? Vad finns omkring dig? Vad är annorlunda mot nu? Är du annorlunda?

En taxiresa utan riktning ger inte känslan av att man kommit fram när man kliver ur utan snarare en tvekan om det är här man ska vara. Jag tror att livet är likadant, sen kan ju taxichauffören köra fel, du har fått fel adress eller destinationen är inte vad du trodde den var. Men då kan du ta en ny resa mot nytt mål och inte bara mot den där platsen som är fin och det finns blommor där.

Skriv ner vad du vill, så utförligt som möjligt och med sinnen och känslor inkopplade så du kan sluta ögonen och känna/se det framför dig. Hur känns det när du är där? Vad ser du? Hur ser du ut? Vad hör du? Vad gör att det här känns som ett bra ställe att vara på? Vad är annorlunda mot idag? Finns det personer som stöttat dig för att komma dit? Finns det personer som är en del av drömmen?

Det var lucka nummer fem i denna livets julkalender. Ibland döljer sig överraskningar här, ibland gamla sanningar som behöver dammas av och ibland nåt man inte alls vill ha. Man tar det man behöver.

Lev väl och ses imorgon!

Vida

2 kommentarer:

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen