måndag 23 december 2019

Liv i luckan 23:e december: Make magic happen


I regndroppars mitt vilar blivande snöstjärnor som alla har unika mönster som bara väntar på att få veckla ut sig. Är inte det magi i sig? Vad som finns inuti en annan skepnad eller dolt för ögat. Tänker att vi bär mycket magi inom oss likt de där dropparna. För mig är julen förknippad med ordet och känslan av magi.

Magi kommer från det persiska ordet som betyder "lysa upp". För mig innebär magi att se eller uppleva det där lilla extra som gör att livet eller vardagen glimmar till. Sammanträffanden som man förundras över eller små mirakel som stannar kvar. Men även så enkla saker som när solen målar färger över vår himmel. Jag upphör aldrig att förundras över naturens skönhet och det man upplever där. Som när dimmorna leker under midnattssolens vackra nätter och skapar sin egen magi för den som är vaken och ser. På vintrarna dansar norrskenet med egen kraft. Skönheten i en blomma, en kraftfull våg eller ett annorlunda träd kan slå mig med häpnad.

Jag tror magin är nåt vi kan skapa men kanske ännu mer något vi kan se eller känna. I uppmärksamheten eller gåvan att hänföras vilar en känsla av under och något särenligt. I förmågan att innerligt glädjas och förundras skapas glittrande stjärnströssel i mitt liv. Där man lägger sin fokus växer det och när jag fokuserar på vardagsmagi får jag helt enbent ett mer magiskt liv. Med min egna magiska trollstav skapar jag det jag kan och njuter av det som är. Det är magi.

Minns också att i skapandet av vår egen magi är vi alla magiker. För visst finns det stunder i våra liv som glimrar extra mycket och många av dem kan vi skapa själva. Vardagsmagi som att skapa sina egna stjärnhimlar genom att tända tomtebloss eller att väcka regnbågar till liv genom att blåsa såpbubblor är enkla magiska trick som får livet att glimma till. Jag tror magin finns där för oss som är redo att se den, så ut och leta och skapa magi.

Tar du vara på den magi som livet bjuder? Skapar du egen magi? Vad är magi för dig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen