onsdag 1 april 2009

Böcker lästa i Mars 2009.

Samarkand av Amin Maalouf
Helt plötsligt så var jag inkastad i en helt annan värld med annan kultur och karaktärer. En resa i tid och rum faktiskt som jag sträckläste på buss och tunnelbana till och från jobbet.

Co-Active coaching. New skills for coaching people toward sucess in work and life av Laura Whitwort, Henry Kimsey-house and Phil Sandahl.
Kanonbra coachbok. De beskriver coaching på ett sätt som passar mig i det stora hela. Sedan märks det att det är en amerikansk bok på vissa av exemplen där de använder uttryck som jag nog inte skulle göra. Men en kanonbra bok som jag läste för att förkovra mig inom jobbet.

Honungsbiets hemliga liv av Sue Monk Kidd
Ett boktips från pedagogiska mamman och som jag tänkt att ha som min bokcirkelsbok men det gick inte att uppbringa 6 pocket i centrala Stockholms bokhandlar vilket tyder på att det nog är fler än jag som vill läsa den. Underbar! Tyckte jättemycket om den och rekommenderar den varmt.

Livets skafferi av Alexander McCall Smith
En av böckerna i damernas detektivbyrå. Klart underhållande men för min del känns det som att när man läst några av böckerna så är de ganska lika.

Flickan som vävde sidenmattor av Anita Amirrezvani
En alldeles underbar bok. Jag började läsa och sen var jag fast, hade svårt att hålla koll på när det var dags att gå av bussen på väg till jobbet. Med invävda berättelser som berättas likt en gammal historietradition som vi är på väg att glömma. Hade inte hört talas om den här boken när en vän lånade ut den till mig och sa läs. Det gjorde jag och jag rekommenderar er andra att göra detsamma.

Vägledningsboken av Gunnel Lindh (red)
Jobbok som egentligen riktar sig till studie- och yrkesvägledare men som innehåller mycket av den syn som präglar coachingen och som var jättebra även om den har några år på nacken.

Ralphs party av Lisa Jewell
En chicklit bok jag nog har läst för massa år sedan men som hamnade i en lånad hög från en vän så den läste jag snabbt på några dagar. Lättläst och ganska underhållande stundtals men inte en bok som stannar.

Att växa genom möten av Kay Pollack
Underbara Kay. Han skriver så enkelt och klokt om saker så svåra att förändra ibland. Jag gillar verkligen hans sätt att tänka och håller med i mycket. Läsvärd bok till dig som vill välja att växa genom möten och vill vidare i livet. Att arbeta med tankar och sig själv.

Mistress of spices av Chitra Banerjee Divakaruni
Den här boken läste jag första gången för 5 år sedan och jag tyckte så mycket om den. På baksidan beskrivs den som en blandning av För mig är den en färgstark indisk saga som doftar av kryddor och leker med min fantasi. Insåg att jag verkligen ville ha den här boken innan den kanske tar slut hos förlaget så jag beställde den och läste om den. Gillar den lika mycket nu. Har inte hittat den i svensk översättning.

Doppings styrkedroppar, hur du kan få livet att hänga ihop av Annika Dopping och Christel Dopping
En födelsedagspresent från pedagogiska mamman som jag verkligen tyckte om. 16 inspiratörer som delar med sig av sin visdom. Vissa har jag stött på förut och andra inte. En bok att läsa i lugn och ro och lägga ifrån sig mellan varven. Vissa inspiratörers böcker är jag nu mycket nyfiken på att läsa.

Handbok i konsten att vara social av Nicolas Jacquemot
En bok som jag dels köpte eftersom det ingår social träning i mina arbetsuppgifter, ville helt enkelt läsa den och se om det var något att rekommendera. Oerhört lättläst och lättillgänglig. Ingen aha-upplevelse direkt.

8 kommentarer:

 1. Jag ligger i lä. Läste pojkår av Coetze precis. Liten, nätt och fruktansvärt grym.

  SvaraRadera
 2. Jösses jag har bara Läst Mamma mu lär sig Cykla......
  Ses på Lördag!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj här var många härliga tips att ta till sig. Blev spontant väldigt sugen på Flickan som vävde sidenmattor...
  Ha en fin dag i vårsolen
  kramar
  Emma

  SvaraRadera
 4. jösses vad du har läst!
  jag har precis lånat en bok från biblioteket "fanfan" av Alexandre Jardin som jag läste för längesen så jag vill se om jag fortfarande tycker att den är så bra som jag tyckte för sisådär 15-17 år sen :)

  kramelikram

  SvaraRadera
 5. Wow vad du har läst! Häftigt! Jag läser väldigt lite just nu, någon sida i "vackra flickors lott" (bok två efter kvinnornas detektivbyrå) varje kväll men that's it.

  SvaraRadera
 6. Många bra tips. Jag tycker om dina läslistor.

  SvaraRadera
 7. Tack för alla underbara boktips! Jag har köpt Kay Pollacks paket med bok och DVD "Att välja glädje". Den kan varmt rekommenderas. Kramar...

  SvaraRadera
 8. Oj vad du läser! Kul! Jag hinner numera lyssna på CD böcker i bilen till/från jobbet och hinner på det viset med ett par i månaden. Kan rekommendera A McCall Smiths Folosofiska söndagsklubben samt Kärlek, vänskap och choklad som jag precis lyssnat på. De är oxå lite same same men hans huvudpersoner är små goda hjältar som är genomtrevliga och ahr en underbar livsfilosofi.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen