fredag 3 april 2009

Universum vore inte detsamma utan er...

.... älskade mormor och allra käraste syster. Önskar er båda en härlig födelsedag och är så oerhört tacksam för att ni tillhör min familj.

Äldst går först tror jag det heter så jag börjar med min mormor som sprider det smittsammaste skrattet och de varmaste kramar runt omkring sig. Jag minns hur du lärt mig laga palt och att mitt hedersuppdrag var att lägga i fläsket (som jag fortfarande inte kan låta bli att smaka på) men minns även alla somrar i Gammelstan tillsammans med dig och morfar. Sen så klart när jag fick pröva alla dina skor i fina färger och med klackar som gömde sig i dina garderober.. idag har jag själv massor av skor som gömmer sig i mina garderober. Sen minns jag så klart hur vi spelade travkunniga inför morfar men egentligen bara spelade på häst nummer 3 i varje lopp och lyckades vinna en del kosing.

Du är den underbaraste av mormödrar och jag är så oerhört tacksam för allt du lärt mig, din värme och omtänksamhet och ditt smittsamma skratt. Ingen lagar mat som du och trots att du försökt lära mig så är jag långt ifrån din nivå.

När det gäller musik blev valet lätt, ser framför mig hur du dansar runt till Ricky Martin i köket och sjunger med. Du är underbar, tack för att du finns.
Över till allra käraste syster som jag tror är den finaste födelsedagsöverraskningen som mormor fått. Om du visste hur lycklig jag var när du föddes. Jag hade just fyllt 9 och kände mig som den stoltaste storasystern i världen. Som jag hade längtat.

Idag är jag så oerhört glad över att det blev just du, du kloka lillasyster med alla talanger. Imponeras, förundras och inspireras av dig och allt det du gör, tänker, skapar och dina tankar som du klär i ord. Är så glad över hur du går dina egna vägar och trampar nya stigar. Det krävs mod och kraft och det har du. Minns alla koppar thé vi druckit tillsammans och alla god mat du lagat till mig och alla gånger du hälsat på mig men även när jag hälsade på dig.

Universum vore sannerligen inte detsamma utan dig och alla dina kreationer. Låtval var inte det minsta svårt utan blev i just de två låtar som jag starkt förknippar med dig och även färger faktiskt. Stort tack för att du finns.8 kommentarer:

 1. Vad vackert du skrivit om mormor och syster. vilken lycka för dem att de har dig och även att du är min vän. Du är så otroligt fin och unik. kram

  SvaraRadera
 2. Det är så viktigt med alla dessa relationer du har och all kärlek dessa medför. Du har en skatt i ditt liv.

  Lady in red får mig att minnas ett dansgolv, en mycket yngre Maria och den snyggaste killen på stället. Kyssar och kramar, föga anade jag att han hade en sambo i bakgrunden som blev allt svartare. Hon tog honom i örat, han satte henne i en taxi och återgick till mig. Ibland tycks jag ställa till det för fler än mig själv. Det är kankse det jag är bäst på, att ställa till saker och ting.

  SvaraRadera
 3. Det är nu man hör stjärnstoftet falla... det som landar på vissa människor och bygger en stjärna!

  Jag blir så otroligt rörd av den kärlek du berättar om... den till din mormor, och till din syster.

  Å kanske... din berättelse får mig att inte helt tappa tron på att det finns sådan kärlek. Jag avundas dig...

  Varm varm kram... och tack för så mycket, min vän.

  SvaraRadera
 4. Så fint och kärleksfullt underbart du har skrivit.
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 5. Åh, så mycket kärlek!:.)) Och när jag läste så kunde jag inte låta bli att fascineras över vad som stannar hos oss... att du fick prova din mormors skor... hon insåg nog inte ens vilken betydelse det skulle ha för dig att di tilläts göra detta... just hennes skor.

  Helt otroligt vad vi kan lämna som minnen efter oss!:.))

  SvaraRadera
 6. Grattis till mormor och syster från mig också! Visst är man glad att man har dem i sitt liv! Grattis till dig också för det och hoppas du har en underbar lördag i solen!

  SvaraRadera
 7. Så vackert formulerat om två älskade människor

  Kramar
  Emma

  SvaraRadera
 8. Sitter här och gråter över det jag läser om din mormor. Min mormor betyder så ofattbar mycket för mig, men eftersom hon bor 30 mil bort träffar jag henne alldeles för sällan... Insåg precis att jag faktiskt får träffa henne i helgen och det gjorde mig tårögd av lycka. Samtidigt slog det mig att hon inte kommer att finnas för evigt, något som för min hjärna är omöjligt att förstå...
  Tack för vackert inlägg!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen