tisdag 17 juli 2018

Detta är verkligen en plats för själen..


... utbrister jag.

Med en egen strand vid Luleälven så kan man göra precis det man vill. Min magiska stjärnströsslare ställer sig och fiskar lite i midnattssolen strax innan vi lägger oss. När vi vaknar hör vi vattnet som slår mot stranden strax nedanför gäststugan och man ser solen leka i trädet utanför. Vi bara landar och landar gott. Jag har känt den här platsen sedan min första sommar och för stjärnströsslaren är den ny men vi njuter den lika gott på vårt eget vis.

Vi äter alla måltider utomhus på verandan, vi badar och njuter av att bara kunna göra det vi vill när vi vill. På dagen ror vi ut till Grynnan som vilar med sin sand mitt i älven. Stjärnströsslaren ror dit och jag ror lite mindre rakt hem men det går och jag tycker om att ro inser jag även om jag blir frustrerad när inte båten gör som jag vill. Stjärnströsslaren ler underfundigt och säger, ro du. Han är klok han.

På kvällen äter vi smörgåstårta som är bland det bästa jag vet. Sen spelar vi Jambalaya i kvällningen ackompanjerad av ljudet av badande barn och sorlet från avlägsna samtal. Om några timmar kryper vi till kojs och sover gott och vaknar till ännu en dag på en plats som gjord för själen.


1 kommentar:

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen