lördag 14 juli 2018

På en kväll fylld av "Bok och bubbel"..


... diskuterar vi barndomens läsupplevelser och en bok man minns.

Ett av mina svar är Maria Gripes "Tordyveln flyger i skymningen". Jag minns inte hur gammal jag var när jag läste den första gången men skulle tro att jag var runt tio och jag bara älskade den sådär oändligt mycket. Än idag när jag äter lakrisal tänker jag på denna bok eftersom en av huvudpersonerna äter salmiak hela tiden.

I onsdags sprang jag på den på en loppis och kunde inte låta bli att låna den eftersom jag inte läst den på över 40 år och mitt egna exemplar lånades ut och jag återfick den aldrig. Jag har nu läst ut den och jag älskar den lika mycket ännu. Hur hon berättar en fascinerande berättelse på ett mystiskt och magiskt sätt som väcker fantasin och öppnar dörrar till vackra rum.

Maria Gripe var en av mina absoluta favoritförfattare och jag skrev till och med ett brev till henne, som hon besvarade och det var en stor skatt. Nu ligger det nog någonstans i de flyttlådor man aldrig packar upp mellan flyttarna men som man aldrig kommer göra sig av med. Men den största skatten är de läsupplevelser hon gav mig och den känsla av magi och att det finns så mycket mera som följer mig än idag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen