söndag 14 december 2008

Jag gråter..

.. av glädje när jag ser svenska hjältar 2008 på TV3.

Jag glädjs över vanliga men ändå ovanliga människors mod, driftighet, drivkrafter, passion, generositet, kämparglöd och moral. Det är skönt när medierna uppmärksammar det goda och människor med civilkurage och stora hjärtan. Det inspirerar mig. För det glöms så ofta bort. Sen måste man ju inte göra den typen av handlingar för att vara en hjälte.

För änglarna finns ibland oss tror jag. De som räcker ut en hand när man som bäst behöver den eller ger en den där knuffen eller modet som man behöver för att våga gå framåt. De som med vänliga, modiga, svåra eller annorlunda handlingar gör den här världen till en bättre plats att leva på för sig själv och andra. För man måste ju även vara snäll, ärlig och modig för sin egen skull ibland. Vissa änglar sprider glädje genom sina kreativa alster, andra genom sin musik, vackra ord eller bara genom de änglar de är i sin person. Idag har mina änglar i bloggvärlden gett mig flera utmärkelser, om ni visste vad det värmer denna kalla Decemberdag. Jag kommer att skicka utmärkelserna vidare till andra änglar inom de närmsta dagarna.

Änglar är inte perfekta men högst mänskliga tror jag. Därför behöver även änglarna en mössa i vintertid eller när det regnar hårt. För ingen klarar av att vara varm i alla lägen. Inte ens änglarna.12 kommentarer:

 1. Jag kan bara hålla med dig! Var dags änglar går bredvid. De har i sitt hjärta en unik gåva, att ge andra människor det de behöver just då! Just gåvan att kunna ge... kärlek, värme, vänskap, omtanke... eller kanske ett praktiskt handtag i livet, det är den största gåvan som alla var dags änglar bär med sig!

  Å du... för mig är du en sådan! En var dags ängel...
  För du är en av dem som har kommit in i mitt liv, precis då jag så väl behövde hjälp... och gett mig både stöd, värme och omtanke.

  Jag tror också att varje var dags ängel är sänd...

  Varm kram...

  SvaraRadera
 2. Du är en av dessa änglar som finns i vår vardag! Med dina ord lyfter du själar och hjärtan både under bra och dåliga dagar. Kramar...

  SvaraRadera
 3. Jag hittar änglar lite här och var. Och försöker själv vara en sådan.

  Minns en alkis från A-laget som en halkig vinter för ett antal år sedan hade ramlat platt på rygg... låg där och kom inte upp. Massor med människor gick förbi och bara stirrade på den lite äldre mannen som inte tog sig upp. Han var full... men inte otrevlig.

  Jag stannade, räckte ut min hand och hjälpte honom upp. Folk stirrade på mig som om jag inte var klok. Alkisen log tandlöst och varmt och tackade och lyckönskade mig och mitt fortsatta liv. Han näst intill grät över att jag hade hjärta att förbarma mig över honom.

  Men varför inte?

  Efteråt fick jag höra av några människor att han var farlig. Fortfarande vet jag inte om han var farlig. Just då var han i alla fall bara ledsen och ofarlig. Och jag är inte rädd för de gamla fyllgubbarna. De är ju människor de med. Även om de kan vara otrevliga ibland.

  Denna gubbe berättade sedan för alla sina vänner om mig och att jag var en snäll person. Det resulterade i att A-laget på den lilla orten alltid hälsade på mig och var rädda om mig. Även de som var bråkiga med andra människor.

  Sedan jobbade jag ett tag på ett fik där olyckliga människor ofta gick. Även där sågs jag som en glad och god ängel, som behandlade dem som vanligt folk. Och det är ju faktiskt bara vanligt folk... som är olyckliga av olika omständigheter.

  SvaraRadera
 4. Oj... vad långt det blev... :)

  SvaraRadera
 5. Åh,,,Ja, det programmet är en av mina favoriter också,,,,tårarna flödar fritt :-) Det berör så mycket,,,fastnar i hjärtat alla dessa männsikor och deras änglahänder :-)

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Jaaa, de finns lite överallt dessa änglar.
  Jag gråter också av sådan innerlig värme när jag ser sådana program.
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Änglar finns verkligen överallt och själv tycker jag att det är viktigt att försöka vara lite mer änglalik. Och nog är du en liten ängel.

  SvaraRadera
 8. Änglar visst finns dom, i olika skepnader. Håller med andra i sina kommentarer, du är en god och varm vardagsängel som gör gott.

  Hoppas att du har en fin förjulstid!

  Kram Annelie

  SvaraRadera
 9. jodå änglar finns :) du är en du med! Varm kram och ha en underbar morgondag!

  SvaraRadera
 10. Håller helt med dig och även jag tror på änglar som bereder väg åt oss när vi minst anar det.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 11. Jag grät också som et litet barn. Det är så stort och helande vackert med dessa jordeänglar
  kramisen
  Emma

  SvaraRadera
 12. Absolut, änglar finns!
  Håller med, du är en av dem!

  KRAM från Eva

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen