söndag 7 december 2008

Och just när jag känner mig låg...

... så börjar stora vita stjärnor dala från himlen kanske för att påminna mig om att att ibland får man precis det man önskar.

Varför låg? Ja, inte för att det inte varit en skön dag för det har det.

Jag har LYXAT och nu undrar nog några hur jag har råd med det när jag är arbetslös. Svaret är att det har man inte på a-kassa men jag har lagt undan pengar till den här dagen för längesen och sen bara låtsas om att de inte finns där att använda på sparkontot. Jag och min vän K har nämligen nyttjat tjänsten personal shopper hos Åhléns. Tjänsten kostar 1000 kr men om man handlar för minst det beloppet så är det kostnadsfritt. Så det gjorde jag. Jag är själv lite förvånad över att jag bara kom hem med basplagg men när jag efteråt tänkte efter så är det precis det jag behöver. Jag har många färgglada toppar, kjolar etc men ibland svårt att kombinera dem eftersom det kan bli för mycket mönster. Men nästa gång så ska jag be dem plocka fram tuffare plagg, för det blir nog en nästa gång om ett halvår eller så (om jag har jobb så klart). Vad det går ut på är att man talar om vilka plagg man letar efter och de letar reda på plagg/outfits som matchar det. Vår personal shopper var dessutom kort själv så hon hade en bra uppfattning om vad som funkar och inte när man är kort. Även om hon inte var stylist så hade hon en hel del tips som jag inte tänkt på, ska ta till mig det och nästa gång jag shoppar så har jag en del idéer på plagg som kan vara intressanta.

Sen så åkte jag till Uppsala för att chilla och pyssla med några vänner. Jag hade slarvat och inte tagit med mig pyssel för jag visste inte om jag skulle hinna det så jag chillade mest..

Så min dag förklarar inte varför jag är låg. Men det är klart man är låg ibland även om jag i det stora hela har en positiv livssyn och övertygelse att det löser sig. Jag vill ju ha ett arbete att gå till, ett jag trivs på och där jag de tar hand om min kompetens (och coachkunnade) och låter mig utvecklas. Jag tycker ju att det är kul att jobba och känner att nu börjar det VERKLIGEN blir dags. Jag vill ju gärna ha ett roligt jobb där jag får användning av min beteendevetarexamen och mina coachkunskaper och inte bara ett för att ha en inkomst överhuvudtaget. Efter nyår kommer jag dock att börja söka såna jobb också, men det är ju drömjobbet jag vill ha (och som jag tror att jag passar jättebra för).

Men till er som hängt med ett tag och undrar om jag ångrar att jag sa upp mig så kan jag bara säga att INTE en chans. Det beslutet var fattat i hjärtat och alldeles rätt. Det är jag tacksam över varje dag. Jag har även behövt den här erfarenheten att inte kunna identifiera mig med mitt jobb och min prestation kan jag säga med facit i efterhand. En nyttig erfarenhet och något jag själv tror har varit en nyttig del på min livsresa. Men ibland är man låg, orolig och fundersam och det är ok. Men nu faller snön och jag hoppas på god sömn och en bra dag imorgon.


12 kommentarer:

 1. Hej kära Liv!
  du inspirerar mig så mkt! Du vågar lita på att det löser sig och du vågar lita på din magkänsla!!!
  Det kommer gå så bra för dig! Du kommer få ditt drömjobb!Inget snack om saken!
  många varma kramar

  SvaraRadera
 2. Hej kära Liv!
  du inspirerar mig så mkt! Du vågar lita på att det löser sig och du vågar lita på din magkänsla!!!
  Det kommer gå så bra för dig! Du kommer få ditt drömjobb!Inget snack om saken!
  många varma kramar

  SvaraRadera
 3. hej på dig!
  ville bara tacka för hälsningen som nådde mig igår på julmarknaden :)

  kramelikram

  SvaraRadera
 4. Jag känner på mig att allt kommer att ordna sig jättebra för dig! jag brukar ha rätt :)
  Ja ibland är man låg... behöver inte ens finnas någon anledning.. tur att det finns dagar som är uppåt också, och att man vet att de dagarna kommer alltid.
  Vilken fin bild! här är bara grått och regn, skulle önska lite snö..åtminstone ett par cm.
  Ha en fin dag!
  kram

  SvaraRadera
 5. Hej fina du.
  Jag har också haft ett par låga dagar nu men jag har dessutom haft en riktigt skithöst rent ut sagt så jag tror att jag behöver vila och ta hand om mig själv och inga fler motgångar just nu faktiskt.*trött* Men men jag har tillit :)
  Du är en otroligt inspirerande person som jag är så glad att jag får ta del av genom bloggen
  Kramar
  Emma

  SvaraRadera
 6. Ljuvligt vacker bild förresten :)

  SvaraRadera
 7. Ja, ibland känner man sig lite låg... utan att för den skull vara helt deprimerad. Helt klart kan man ju inte ligga på topp jämnt.

  0ch ibland ruskar livet om en... så man hamnar lite lågt. Som i mitt fall. Dock är jag inte ur spel. Nä, definitivt inte.

  Sannerligen att vi behöver lite drömjobb nu! Det är verkligen dags för oss!

  Ha det bra!
  KRAAAM!

  SvaraRadera
 8. ”Er glädje är er sorg utan mask. Ju mer sorgen urholkar er varelse, desto mer glädje kan ni rymma. Då ni är lyckliga, skåda djupt in i era hjärtan och ni ska finna att endast det som berett er sorg, nu ger er glädje. Då ni är sorgsna, blicka åter in i ert hjärta, och ni skall se att ni i verkligheten gråter över det som en gång skänkte er glädje.”

  Khalil Gibran

  Att bejaka det "låga" är lika livsbejakande som att bejaka det "höga". Ett sant JA rymmer båda!

  /Svante

  SvaraRadera
 9. Välkommen till lågvattnet. Sitter själv med uppkavlade byxor och väntar på högvattnet. Visst är det konstigt att det låga bara kommer och knackar på dörren ibland och det konstigaste är att jag fortsätter att öppna dörren.

  SvaraRadera
 10. Vad du är KLOK! Beundrar dig som lyssnar på dig själv. Jag slarvar. Visst får man känna sig down, bara man tar sig upp lika snabbt och helst högre, som jag brukar intala mig själv när de grå stunderna infaller.

  Vackert foto!
  STOR KRAM från Eva

  SvaraRadera
 11. Åh,,,Fy,,,ja, igår kväll var jag riktigt låg,,,hade ångest, men vet inte för vad,,, jättepissigt. Mne så är det ju bara ibland, man får acceptera de känslorna också,,,,

  Kram till dig :-)

  SvaraRadera
 12. Ibland är man låg utan att det finns någon synlig förklaring. Det behöver heller inte vara av ondo. Den goda dagen som följer känns än mer god då. Jag håller tummarna för att det ska lösa sig för dig och du ska få det jobb du vill ha och passar så för. Kramar...

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen