tisdag 9 december 2008

Liv i luckan - 9:e december 2008

9:e December redan och ännu ingen snö, men snart kommer den hoppas jag.

I dagens lucka kommer ett pyssel/julklapp/inspirations- tips från mig som den livsresenär och backpacker jag är.. ni ska nämligen få en glimt av mina resealbum som alltid medtas på resor men även tas fram i vardagen när jag känner behov av dem för att påminnas, tröstas eller bara samla kraft.

När man reser så har man nämligen inte mycket plats. Man är ofta långt ifrån familj och vänner och jag ville ha dem med på mina resor. Så jag köpte för några år sedan dessa små album från Ordning och Reda (som man kan veckla ut med plats för 16 normalstora bilder men ännu mer om man har mindre bilder eller gör collage).

Dessa album fylldes sedan med bilder på vänner, familj men även platser som jag får kraft ifrån eller som påminner mig om mitt ursprung eller bilder som påminner mig om livets viktiga delar. Jag valde bilderna noggrant så att de känns positiva och jag kan hitta flera betydelser i dessa. Då jag inte kommer att visa bilderna så tänkte jag ge några exempel:
 • bild på min morfar som jag tog då vi var i Paris.
 • jag som blivit medlurad att spela med i sambaorkester på gator och torg i Holland på Queens day trots att jag har både scenskräck och aldrig har spelat samba i hela mitt liv (som en påminnelse att utmana rädslor och att man kan mycket mer än man tror)
 • min mormor i sin klänning som hon köpt till jorden-runt resan
 • min vän K på den första semesterdagen då vi firade med att åka till mysigt fik i Sigtuna.
 • min vän i Barcelona som vi båda älskar.
 • mina Göteborgsvänner på det traditionella julbaket.
 • min kulturella vän framför nationalmuseum
 • min holländska vän (som jag lärde känna på jorden runt resan) på sin bakgård i Utrecht där hon just dukat upp frukost.
 • mig själv i hängmattan hemma läsandes vattenmelonen (för att påminna mig om mitt hem, semester och min kärlek till läsning och att skratta)
 • min mamma när hon är på Yasuragi och ser alldeles lycklig ut

... ja ni hör ju.. jag kan fortsätta hur länge som helst. Det är bara fantasin och vad man själv vill ha med som sätter gränserna.
Nedan ser ni några av bilderna som visar det fantastiska huset jag besökte i Penang men även Gammelstads kyrka som tillhör min historia (som påminnelse om resor och rötter). I albumet nedan ser ni även en del av bilden då jag och två av mina vänner slagit oss ner på golvet under julbaket och jag har kameran i knät, en annan vän virkar en grytlapp (som jag sen fick) och den tredje vännen berättar något, en ögonblicksbild som säger så mycket om oss.

För min egna del är det dags att göra ett tredje album, det har tillkommit vänner, pojkvän och familjemedlemmar som jag vill ha med. Men även bilder på släktingar som inte är med oss och som ändå haft stort inflytande på mitt liv. Mina album har inte kostat mig många kronor men ger mycket glädje (och jag har ju negativen kvar om jag skulle förlora dem) så det är ett varmt tips från mig oavsett om ni är resenärer eller ej.

Nu väntar glöggen på glöggmingel, ha en skimrande kväll.

/Liv i luckan

10 kommentarer:

 1. Åh att titta på kort är bland det bästa jag vet! En bild, så många minnen! Med facit i hand, ångrar jag ofta att jag inte tagit mer bilder förr... Hoppas du har skoj på "minglet" !!!

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en skimrande magisk kväll på glöggminglet!

  SvaraRadera
 3. Foton är bra minnen. Tyvärr är jag rätt dålig på att fota... Måste bättra mig! Vill också ha fina album! ^__^

  SvaraRadera
 4. Hmm nog bättre med bilder i album än bilder i datorn. Själv har jag gjort fotohyllor (vita från Ikea ) som jag har satt betydelsefulla bilder på. Ha det gott!!!

  SvaraRadera
 5. men! vem är din gudmor? och varför kommer jag inte ihåg det fastän jag vet att jag vet det!

  SvaraRadera
 6. jag anade väl att jag borde ha koll! skyller det på sjukskrivningsförvirringen. ;) har hon uppfyllt sina gudmoderliga plikter?

  SvaraRadera
 7. åhh vad mysigt! Du är så pysslig!!
  kramar

  SvaraRadera
 8. Du är en riktig härlig liten pysselmaja du
  Ha en bra dag
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 9. Å så fint! lät som en fin ide! Glädjealbum..hoppas kvällen blev bra..och att humöret är på bättringsvägen!! Kraaaaaaaaam

  SvaraRadera
 10. Hoppas att du fick en bra kväll. Jag har letat på din blogg men inte hittat datumen för bloggträffen - jag vill ju inte dubbelboka. Vilka datum är på förslag?
  Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen