fredag 12 december 2008

Liv i luckan - 12:e december 2008

12 är min systers favoritnummer och idag är det dessutom 12/12 och jag har spenderat min dag hemma hos henne. Så lucka 12 tillägnas min syster. Nummer 12 i Vidas julkalender vid namn "Liv i luckan" är nämligen sprängfylld av kärlek.

Kärleken till min syster. Vissa kanske skulle påpeka att vi inte är biologiska syskon och att blod är tjockare än vatten. Snicksnack! Kärleken är tjockare än blod och biologiskt släktskap. Min syster och jag delar en barndom, har föräldrar som valt att gifta sig med varandra och vi har gemensamma syskon. Så nog är hon min syster alltid. I hjärtat och i livet. Min syster har många sidor som jag verkligen beundrar, hon har en förmåga att ge sig hän och göra det hon vill och struntar i vad andra tycker. Hon har en värme och en omtänksamhet som hon sprider likt stjärnstoft över sin omgivning.

Hon är dessutom en fantastisk mamma till lilla piraten Alma som klivit in i mitt hjärta utan att knacka på. Hon som med sitt leende kan smälta isar och bestiga berg (hon ska bara lära sig gå och klättra först).

Det fantastiska med kärleken är att ju mer du slösar med den, desto mer får du tillbaka. Det är livslång garanti på det så testa. Du kanske inte får tillbaka kärlek just då eller av just den personen men kärleken är något som växer snabbt om vi bara tillåter det.

Så nu i kärlekens lucka vill jag får er att tänka på.. vem har ni gett kärlek till på sistone? Har ni gett eller fått en kärleksfull handling? Vad kan ni göra med kärlek idag eller imorgon utan att begära något tillbaka?

Med kärlek till er alla.

/Liv i luckan

8 kommentarer:

 1. Du skriver så fint käraste syster, fick ju en tår i ögat. Kram:D

  SvaraRadera
 2. å så fint! jag fick också en tår i ögat. vilken gullig liten :)
  Jag tror inte katterna behöver någon utredning/konferens :) de är kloka nog att vara självständiga och slipper nog mycket av människornas dumheter. jag tror att aggression och "problembeteenden" hos djuren beror på oss människor. Det är vi som är problemet!

  SvaraRadera
 3. Som vanligt så skriver du klokt och varmt om vad som är viktigt i livet. Å du har helt rätt... kärlek är tjockare, och viktigare, än vilket blod och släktskap som helst!
  "Störst av allt är kärleken"... står det ju också i Kärlekens lov i Bibeln. Inte för att jag läser den särskilt ofta, men den har sina vackra tänk!

  Kärlek är lite svårt för mig att skriva om nu, men ett vet jag, och det är att denna gåva är något att förvalta om vi får uppleva den. Oavsett föremålet för vår kärlek, oavsett om vi ger den, eller får den... så är det den gåva som bär oss starkast genom livet.

  Varm kram.. och tack för ditt varma tänk! Du har ett stort hjärta... precis som din syster då!

  SvaraRadera
 4. VIlekt härligt inlägg så här på lördagsmorgonen.

  För mig är det mesta kärlek. Men den största för mig är dock den jag känner för mina barn och min man. Den är speciell. Sen har vi den här villkorslösa kärleken du får av ett husdjur. De bara ger och ger gränslöst. Ja egentligen finns det en slags universell kärlek runt omkring oss i nästan allting. TIll vänner och företeelser. Hjälp jag är en passionerad person så det här kan jag hålla på och räkna upp evigheter....hihi
  Tack för att du är du Vida
  kramar
  Emma

  SvaraRadera
 5. Här är det kloka ord som vanligt.
  Jag har en vän som haft en väldigt jobbig period i livet och då har jag alltid funnits där för henne.
  Nu när vi har det lite jobbigt så hjälper hon oss tillbaka med allt runt Vilda.
  Kärlek föder kärlek är så sant som det är sagt.
  Vad söt hon är lilla Alma.=)
  Ha en mysiglucia dag vännen!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Imorse fick min man lite av min kärlek. För nog är det kärlek att servera sin bakfulle man kaffe på sängen trots att han förstört vår julklappsdag.

  SvaraRadera
 7. sonen fick lite kärlek i går...och Mojen fick mycket kärlek han också...sonen får lite "duttar" här och där..man får inte översvämma 15 åriga grabbar med för mycket..skillnad mot män över 50...dom kan ta emot hur mkt som helst :) lite kärlek till andra försöker jag också sprida...genom omtankar och tankar.. ( visst måste det ändå vara kärlek att låta de 2 sitta och glo på fotboll hela kvällen och halva natten medans jag ligger här och slösurfar runt i bloggarna??)Varm kram!

  SvaraRadera
 8. sonen fick lite kärlek i går...och Mojen fick mycket kärlek han också...sonen får lite "duttar" här och där..man får inte översvämma 15 åriga grabbar med för mycket..skillnad mot män över 50...dom kan ta emot hur mkt som helst :) lite kärlek till andra försöker jag också sprida...genom omtankar och tankar.. ( visst måste det ändå vara kärlek att låta de 2 sitta och glo på fotboll hela kvällen och halva natten medans jag ligger här och slösurfar runt i bloggarna??)Varm kram!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen