fredag 5 december 2008

Liv i luckan - 5:e december 2008

Lucka nummer fem i Vidas bloggkalender innehåller dels en möjlighet för er att få reda på sanningen om varför renarna drar tomtens släde men även en fortsättning på en nostalgiresa som påbörjades här.

För er som vill läsa mer om när "Sagan blev sann" (vilket jag verkligen rekommenderar) så titta in hos den läsvärda bloggen Lev som en same.

Sen kan ni ju komma tillbaka hit och ta en titt på klipp från julkalendrarna mellan 1970-1978. För mig som är född 1974 så är minnet lite dåligt när de gäller dom här (även om jag haft stor hjälp av en av dem när den senare gick som barnprogram).

Så från mig till er.. ett potpurri av julkalendrar.. och självklart kommer det flera om några dagar.

Varm kram
/Liv i luckan

8 kommentarer:

 1. I förskoleklassen tittar de på Trolltider varje dag nu. Vilka lyckostar!

  Skrattade gott åt din kommentar hos mej. Tur att det är en begränsad tid på året. För du bunkrar väl inte? ;)

  SvaraRadera
 2. julen är nostalgins tid mer än någon annan högtid... kanske för att det var så speciellt när man var liten :)
  Ha en fin fredag!
  kram

  SvaraRadera
 3. Julkalendrar. vilket kärt ämne. Minns att jag tyckte om stjärnhuset och trolltider.

  SvaraRadera
 4. Åh... Mumuntrollen har min mamma visat mig, hon blev så försträckt som liten då de tog av sig huvudena på slutet... lite för makabert när man lärt känna mumintrollen att de sedan halshuggs och så har ätit upp en människa.

  Teskedsgumman minns jag också från gamla repriser (antar jag eftersom jag inte föddes förrän -84)... julkalendrarna ja... nostalgi om något.

  SvaraRadera
 5. Åååhhh tack för den nostalgitrippen! Jag kommer ihåg från Teskedsgumman och framåt. Men så är jag ju född lite före dig 1971. Kramar...

  SvaraRadera
 6. hej vännen! tack för fina ord på bloggen! självklart får du låna bilden :).

  förresten så älskar jag din julkalender och följer den flitigt. liv i luckan...kan ju inte bli bättre!

  tusen kramar
  carro

  SvaraRadera
 7. Ja du min vän.....julkalendrar har alltid varit ett kärt ämne för mig och den absoluta favoriten är nog Teskedsgumman och Sune....eller Ronny och Julia var också rätt charmigt. Eftersom jag har 3 barn så har jag kollat in tillsammans med dom genom åren. Men i år var det något alldeles otroligt trist julkalender..*besviken är vad jag är..men den är väl inte gjord för 40 åriga tanter kan jag tänka...haha*
  kramisar
  Emma

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen