lördag 6 december 2008

Liv i luckan - 6:e december 2008

Nu har 6:e december anlänt. I Stockholm har det regnat och varit grått men julkänslan fann mig mitt i lussebaket. Det är ju där den finns, inom mig även om den ibland behöver hjälp på traven.

Idag innehåller luckan i denna bloggkalender två saker, det första är ett tips på en fantastiskt fin och kreativ kalender med pysseltips som jag halkade in på. Den heter badanka och ni hittar den här.

Istället för traditionellt julpyssel tänkte jag bjuda på lite tankepyssel för det andra är en reflektionsövning för er som vill leka med tanken (jättebra mot alsheimers och för att öppna upp för kreativitet). Det tar inte många minuter av ert tid men den öppnar upp för drömmandet vilket är viktigt i vardagslivet tycker jag. Men allt är ju frivilligt så du gör det bara om du vill..

Övning: Du ska skriva upp 5 olika fantasiliv. Om du fick leva 5 andra liv, vad skulle du pyssla med? Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Tänk inte för mycket utan skriv bara ner och glöm vad som vore möjligt eller omöjligt just nu. Bonusuppgift: Ta en titt på listan och se om det finns något relaterat till nåt av dina drömliv som du kan testa att göra inom de två närmsta veckorna.

Om ni vill får ni gärna dela med er av vilka drömliv som dök upp eller så behåller ni dem för er själva. Jag har gjort den och skriver kanske ner mina drömliv i kommentatorsfältet om någon dag men det viktiga är inte vad jag skulle gjort utan vad just DU skulle ha gjort i ett annat liv.

Nu kanske nån tänker vad har detta med julen att göra? Inte så mycket kanske men det har med livet att göra och jag tycker att det är viktigt att ta hand om även i juletid. Men för er som istället vill ha lite mer traditionell julkänsla så bjuder jag på vacker vintervy från förra julen där svanarna tar sig ett vinterdopp i Siljan.

/Liv i luckan

7 kommentarer:

 1. Å vilken vacker bild! :-)

  SvaraRadera
 2. Vilket bra tips på blogg. Här ska pysslas och funderas på vilka liv jag skulle vilja leva.

  SvaraRadera
 3. Har varit här och kikat lite!
  Kram C

  SvaraRadera
 4. Undrar om svanarna fryser om fötterna...

  SvaraRadera
 5. Vilket bra tips om drömliv:) Det ska jag nog testa att göra med mina systrar och väninnor som kommer hit imorgon kväll och pysslar. Man tackar
  kramisar
  Emma

  SvaraRadera
 6. 5 drömliv. Det var faktiskt riktigt svårt. Kom fram till 5 kriterier i mitt drömliv istället.
  1. Superlycklig med tillvaron
  2. Familje- och vänlycka
  3. Rik
  4. Ett jobb som jag älskar
  5. Flyt i tillvaron

  SvaraRadera
 7. MM...den tål att tänka på!
  Återkommer! varm kram och så vacker bild!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen