måndag 1 december 2008

Liv i luckan - 1:a december 2008

För en tid sedan bloggade jag om att göra egna julkalendrar. För min del blir det 3 stycken i år, en till min vän med solen i hjärtat, en till en mycket överraskad skärmflygare och sen en till bloggen. Kalendernamnet har jag snott såklart men det passar ju så bra på min blogg som handlar om livet och även om man tänker på vad jag heter ute i just verkliga livet. Vad min julkalender ska innehålla får framtiden utvisa, finns det nåt önskemål så kan ni ju bara kommentera.

Bilden är kyrkstuga nr 1 i vackra Gammelstad utanför Luleå vilket kan vara lite missvisande då den första luckan innehåller ett tips till er som bor eller har vägarna förbi Gamla stan i Stockholm. Där utspelar sig nämligen en livs levande julkalender varje dag klockan 18.00 på olika adresser. Jag brukar lyckas med några lucköppningar varje år och bara ÄLSKAR det. Ibland är det kända personer som öppnar sina fönster och ibland är det mindre kända. Musik, berättelser, dikter och allt möjligt brukar denna sprakande kalender bjuda på och den rekommenderas verkligen varmt. För karta, adresser och mer information så gå till Mäster Olofsgårdens hemsida.

Ha en skön 1:a december.

/Liv i luckan

11 kommentarer:

 1. så fin bakgrund du har!

  SvaraRadera
 2. Gamla-stan-julkalendern skulle jag vilja göra här i Sundsvall... det vore häftigt. :)

  SvaraRadera
 3. men vilket underbart tipps som levereras. skall genast undersökas.

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar ide - julkalender - det ser jag verkligen fram emot. jag som äääälskar december med allt som händer inför julen, känner en liten saknad här på andra sidan jordklotet. Här firas inte advent eller ngt sånt, och det är ju mitt i sommarn så ngn julkänsla är svårt att få ;-) Så TACK för julkänslan!!!
  Jag o Chris gjorde jukalendrar till varandra förra året. men en liten present eller ngt varje dag. Så mysigt!

  Angående bilderna - tack snälla för att du tog dig tid att förklara. Jag får prova mig fram helt enkelt. Jag trodde det var jag som var dum i huvvet som inte fick till det ;-)

  ha en underbar tisdag, kram kram

  SvaraRadera
 5. Mysigt med en kalender.
  Måste nog besöka gamla stan en kväll för det eventet. Tack för tipset. synd att det inte gick m spontan fika igår, men dottern hade ju uppvisning.
  kram

  SvaraRadera
 6. Åh vilken härlig ide med julkalendern med lite annorlunda utformning.
  Gillar din nya utformning av bloggen. Stilistiskt och snyggt
  kramisar
  Emma

  SvaraRadera
 7. idag glittrar en ny cerise blyretspenna tillsammans med mitt monsterblock på skrivbordet! kram K

  SvaraRadera
 8. Vad härligt med liv i luckan.
  Vad snygg din blogg blev.

  SvaraRadera
 9. Vilket kul tips, hade jag inte hört talas om!

  SvaraRadera
 10. Åh,.,, vad kul med julkalender för "vuxna" :-)) Synd åter igen att det är såååå långt till Stockholm :-/

  Kramar

  SvaraRadera
 11. härligt! Vad roligt att du startar en kalender här :)
  varm varm kram!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen