torsdag 11 december 2008

Du är en söt liten gumma....... säger grannnen mittemot till mig när vi möts i regnet. Komplimangen kliver in i hjärtat och lägger sig till skönt till ro.

Han är över 70 och går med sina stavar på väg till bussen för att åka och äta lunch med sina vänner. Han har just avslöjat att han har testat att ge en av mina katter färsk strömming och att hon ÄLSKAR det (kunde tro det) så att han fortsatt köpa det och mata henne ibland. Han älskar mina katter avslöjar han och jag vet att de tycker om honom för de kommer alltid fram till honom och kommer när han kallar på dem. Men att han gett dem strömming är en nyhet och kan förklara att jag tycker att de är tyngre (förlåt skärmflygarn för att jag skyllde på dig när det hände).

Dagen inleddes med en resa till en annan del av Stockholm för en anställningsintervju på en tjänst som verkar intressant på många vis även om det inte är drömjobbet jag har pratat om. Så jag fortsätter drömma om det och att ha tillit till att det bästa väntar mig. Jag var dock mer avslappnad än på andra intervjuer och kunde själv göra tydligt vad som känns viktigt för mig. Vi får se vad som händer men nu tycker jag att de ska börja titta på ansökningarna för drömjobbet vilket de inte gör förrän ansökningstiden är passerad. Jag vill veta om de finner mig intressant.

När posten trillar ner i min hall så blir jag återigen varm i hjärtat. Ett fantastiskt kort med solrosor, kärlek och snälla ord från pedagogiska mamman. Du är underbar! Men även ett litet brev från söta Chissra som påminner mig om att inte överge mina drömmar utan fortsätta drömma och tro och hoppas. Jag blev så rörd och glad över den postlycka och att jag har såna människor omkring mig. Det är att vara rik på riktigt.

Ikväll väntar julbord med skärmflygaren på Fåfängans restaurang. Det är decemberlyx i regnet.

8 kommentarer:

 1. Rackarns lilla gubbe som göder katten :)

  Jag hoppas att det nu, när jag kommer hem i kväll, ligger söta små brev på min hallmatta. Söta brev som gör att mitt inre sjunger av lycka. Det vore underbart!

  SvaraRadera
 2. Ja, nog är du en söt liten gumma men du är även en liten ängel.

  Ha en trevlig julbordskväll.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag du har idag! Jag hoppas att du får en lika fin morgondag och ja..vem vill inte anställa dig :) håller tummarna jag :) kram kram

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det låter!! Och gamla hederliga brev till på köpet. Vore skoj att få annat än räkningar på posten, hihi.... Du har minsann sanna vänner! Hoppa du får en trevlig kväll, ät inte så du får magont bara..kramiz m

  SvaraRadera
 5. Mmmm, det låter som en härlig dag,,,sött med grannen som matar katten :-)) Fränt!

  Kramar i massor

  SvaraRadera
 6. Kort/brev på riktigt är ju underbart!!! Inte så vanligt numera dock, kanske därför det blir ännu mer fantastiskt att få det!
  Spännande med jobbintervjuer, jag är så nyfiken nu på hur det gå med drömjobbet. ;-)
  Kramar

  och förrästen:jag läste och lyssnade på texten av solkräm precis. UNDERBAR!!! Tack för den!

  många kramar

  SvaraRadera
 7. Klart att grannen säger att du är en söt liten gumma...hehe...det är så jag tänker mig dig faktiskt och vi tycker nog lika, din granne och jag alltså.
  Vad beträffar drömjobbet så är jag helt övertygad om att det dyker upp snart vad det lider. I´m sure
  Ljus och kram'till
  dig
  Emma

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen