måndag 22 december 2008

Liv i luckan - 22:a december 2008

Min livslucka idag fylls med julklappsöverlämning, gå lite på stan och sen fika och äta middag med skärmflygaren eftersom vi inte firar jul ihop. Vad har ni för er i era livsluckor?

Min kalenderlucka idag fylls med tacksamhet bland annat för de personer jag mött på livets stig och vad mycket det har lärt mig. Mitt tips till er som ännu inte arbetar med tacksamhet är att göra det. Det kostar ingenting men kan förändra livet. Genom att skriva ner (mycket effektfullare än att bara tänka) vad du är tacksam över vid dagens slut så flyttas fokus till det du har och upplever istället för allt som inte går din väg just nu. Minsta lilla sak räknas och det är du själv som sätter gränserna.

Såhär långt under dagen är jag t.ex tacksam över:
- En god kopp thé
- Att jag är ledig idag så att jag hinner göra saker jag behöver.
- Mina katter
- Ett intressant samtal med min kompis Christopher om kulturella likheter och skillnader
- Att jag läser en bra bok
... ja, ni ser ibland är det lätt att skriva ner en lista (men så har jag ju tränat) medan det vissa dagar är svårt och man kanske mest är tacksam över att dagen är över.

Själv har jag en tacksamhetsdagbok där jag skriver men man kan göra som man vill, min målsättning är att skriva minst tre saker minst 4-5 dagar i veckan. Det gäller att lägga ribban för sin målsättning på en lagom nivå och där man känner att det är rimligt men en gång/vecka är bättre än ingen alls. Men om man gör det regelbundet så gör det en skillnad.

I somras skrev jag om att ta tillvara på mötena i livet. Det här påminns jag om idag då jag samtalar med min mexikanska vän Cristopher som besöker min familj över julen. Vår vänskap föddes genom min gudmor och hennes historia. Hon var nämligen utbytesstudent i hans familj i Mexico i sin ungdom och sen fick dottern i familjen några år senare en son några dagar innan jag föddes. När vi var i tio-årsåldern började vi brevväxla men sågs inte i verkliga livet förrän jag var 28-29 då han kom över från Oxford där han doktorerar. Sen dess har han varit här flera gånger och firat jul i Jokkmokk (där min gudmor är bosatt) och i år ska han få se Dalarna.

Ett annat möte som gjort att jag idag är stolt Gudmatte till Esther (som ni ser på fotot) är min älvlika granne från Göteborgstiden Hon är idag en av mina bästa vänner. Vi bodde brevid varandra i runt ett år innan vi började prata på allvar då jag behövde låna en nyckel till cykelförrådet och sen föddes vår vänskap över en smulpaj. Förra året firade vi 10 år som vänner och hade planerat att åka till Skottland för att bestiga Ben Nevis. Men vi har skjutit på resan av olika anledningar men jag hoppas den blir av 2009. Då ska jag nog lämna lite mentalt bråte på toppen hade jag tänkt och sen kliva ut i livet mot nya äventyr.

Så dagens lucka uppmanar er att ta vara på möten och glöm inte det som finns att vara tacksam över.

/Liv i luckan7 kommentarer:

 1. Som vanligt får du mig att tänka efter och jag inser att jag är väldigt dålig på att ta vara på möten.

  SvaraRadera
 2. Jag vill bara titta in och önska dig en riktigt God Jul. Kramar...

  SvaraRadera
 3. ja, ja, ja, jaaaa -
  Jag har slutat skriva listor på vad som skall göras, utan skriver istället listor på det jag gjort. Mycket mer positivt! Och vad effektiv jag känner mig.

  SvaraRadera
 4. Ja,,,,den där tacksamhetsdagboken var det ja,,,,Hm,,,,jag hade en faktiskt,,,måste leta rätt på den igen - jag vet ju att det är jättebra!

  Kramar och GOD JUL!

  SvaraRadera
 5. Tack än en gång för all inspiration och livsglädje du ger mig. Du är BÄST!!!
  Ha en underbar dag med skärmflygaren. kramar

  SvaraRadera
 6. tack för din fina kommentar om mina paket :) men min dotter är bäst ändå att göra paket i familjen, jag har bemödat mig extra detta år, kände bara att jag ville det. Har lite att slipa på men är rätt nöjd ändå :) varm kram och ha en underbar jul i Dalarna, själv åker jag ner vid trettondagen för att jobba första veckan i jan!

  SvaraRadera
 7. Och jag, jag vill åter igen tacka nån där uppe för att du kommit in i min livsbana och för att jag får ta del av dina klokheter som ger en enorm inspiration och glädje. Jag har verkligen behövt det Liv. TACK
  kramar
  Emma

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen